mandag den 10. september 2012

Moderkagebiopsi

Lægen, der skulle foretage biopsien, fik os overbevist om, at risikoberegningen er baseret ikke på gestationsalder, men på fosterets størrelse. Så det med at terminsdato/gestationsalder bliver justeret betyder ikke noget i den sammenhæng. Fordoblingerne afhænger, påstår han, af størrelse, ikke af tid. Vi tror sådan nogenlunde på ham.

Fy for satan, jeg synes den biopsi er ubehagelig. Det er ikke så meget smerten, som at fornemmelsen af at få jaget sådan en lang kanyledjævel hele vejen igennem maven er virkelig klam. Det føles meget forkert. Det gør ikke så ondt som ægudtagning kan gøre, men det føles mere klamt og naturstridigt.

Dertil kommer, at man som gravid allerede har fået beskyttertrangen aktiveret. Der er ikke noget, der skal gøre ondt på de kanter OVERHOVEDET. Nu bagefter gør det gudskelov ikke meget ondt. Men jeg kan tydeligt mærke, at der er noget galt. Og det er helt sikkert, at jeg ikke har det mindste lyst til at stå op eller foretage mig noget som helst andet end absolut ro.



3 kommentarer:

Anonym sagde ...

Det er virkelig træls!

Jeg har hørt fra min søster, der har været rådgiver i en handikaporganisation, og har arbejdet meget med fosterdiagnostik, at de der blodprøver meget ofte viser falsk positiv. Jeg kan godt forstå, at I fik det tjekket, men det hun sagde, var, at blodprøverne tit hiver tallet langt ned...
Det ved jeg ikke, om du kan bruge til noget, men ville bare fortælle det. I øvrigt har jeg en veninde der har fået hhv. 1:11 og 1:28, og begge gange fik moderkagebiopsi og begge gange ventede helt sunde og raske børn.

Anonym sagde ...

Tak - begge dele hjalp lidt på nerverne her et par timer inden dommen falder.

Maria sagde ...

Puhh en omgang. Hvornår får du svar? Og så får i jo også bekræftet at det er en pige ;-)